Friday, August 26, 2016

POTASSIUM SORBATE BAHAYA JIKA BERLEBIHAN

TERKEJUT!!!
BAHAYA kot!!
Mmg patut Chef Poji marah..

Sebelum tu nak bagitau dulu.. Potassium Sorbate tu adalah bahan yg nak bagi kek kita tahan lama.. 

Ni sy share dari fb Chef Poji..

"360gm tepung gandum..?
1sdk Potassium sorbate?

400gm tepung gandum?
1sdk Potassium sorbate?

INI RESEPI SIAPA NI?
Ini nak BUNUH orang namanya...
Kalau x tau kesan buruk Potassium sorbate jangan guna. Tak perlu berlagak pandai..

10mg Potassium sorbate adalah untuk 1KILOGRAM TEPUNG 

Anda akan mati dengan cepat akibat kerosakkan buah pinggang. Kalau ko nak mati sorang aku tak kisah tapi jangan libatkan orang lain..

Memang patut kena report kementerian kesihatan ni...."

Begitulah bahayanye bahan tersebut..

Ya Allah.. Agak2 dah ramai ke yg dah cuba resepi ni?? Syukur saya dipertemukan dgn mereka2 yg pakar dlm penggunaan bahan membuat kek & biskut..

Klau ada kwn2 yg nak follow fb Chef Poji boleh ke fb dia ye.. banyak tips dan ilmu yang dikongsi oleh beliau..

No comments:

Post a Comment

Popular Posts