Kak Ita cadangkan, kalau nak buat cream yang tahan
lama macam kita nak buat hantaran dan tak mau dia cepat cair dalam
perjalanan cuba resepi ni..
BUTTERCREAM
80 gm butter
250 gm creamwell
1/2 cawan icing sugar
1/4 cawan golden sirap
80 gm butter
250 gm creamwell
1/2 cawan icing sugar
1/4 cawan golden sirap
Potong butter kiub. Satukan butter bersama cream wel dan pukul hingga kembang dan putih
Icing sugar di ayak. Masukkan
icing sugar dan golden sirap ke dalam butter yg telah dipukul kembang
tadi. Gaul rata semua bahan ini dengan menggunakan spatula aje hingga
bercampur sebati.
Kemudian bolehlah di letakkan pewarna mengikut warna pilihan.
Masukkan butter cream dalam piping bag dengan nozel pilihan dan bolehlah paip kan pada kek.
Kemudian bolehlah di letakkan pewarna mengikut warna pilihan.
Masukkan butter cream dalam piping bag dengan nozel pilihan dan bolehlah paip kan pada kek.
No comments:
Post a Comment